Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

15
Wed, May
82 New Articles

La „Pavel Dan” anul scolar a inceput cu dreptul

Diverse
Tools
Typography

În primul rând e vorba de dreptul de a fi auziţi. După ce, iniţial, instalaţia de sonorizare a jucat feste organizatorilor, o soluţie de moment a rezolvat neajunsul şi vocile invitaţilor s-au putut auzi, cristaline, în boxă.

Printre cei invitaţi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Teoretic "Pavel Dan" au fost Radu Hanga (primar Câmpia Turzii), Dorin Lojigan (viceprimar Câmpia Turzii), administratorul public Petre Pop, deputatul Ioan Moldovan, consilierii locali Monica Uiorean şi Ioan Varodi, căpitanul Cosmin Tănase (Flotila 71 Aeriană), căpitanul Kevin Ochs (Forţele Aeriene ale Armatei Americane), Eugen Miron (contractorul care s-a ocupat de lucrările efectuate la "Pavel Dan"), preotul paroh Aurelian Cherecheş, comisar Adrian Apahidean şi reprezentantul comitetului de părinţi Mihai Mursoi.
Pentru că la începerea anului şcolar în condiţii mai bune a contribuit şi administraţia locală împreună cu armata care s-a implicat cu lucrări în mai multe obiective de la Câmpia Turzii, directorul Angela Marian a dorit să mulţumească celor care au dat o mână de ajutor - fie financiar, fie fizic - la diversele amenajări care au avut loc. Chiar şi căpitanul Kevin Ochs - care aparţinea de unitatea Red Horse, unitate care se ocupă cu construcţii - şi-a exprimat speranţa că elevii se vor bucura de noul teren de joacă şi de uşile şi ferestrele noi ale şcolii. Chiar dacă noi, sincer, ne-am aşteptat să îşi termine discursul cu un sincer şi călduros "Stay in school!" adresat elevilor, Kevin Ochs a spus doar un simplu "Mulţumesc" (în româneşte), celor care l-au ascultat.
Dacă primarul Radu Hanga şi-a amintit cum în urmă cu 50 de ani - în septembrie 1963 - începea ultimul an de liceu şi i-a felicitat pe elevi pentru că au optat pentru "Pavel Dan" urându-le succes la învăţătură, viceprimarul Dorin Lojigan, de asemenea, i-a asigurat pe boboci - fie că erau cei de clasa a IX-a fie că erau cei din clasa pregătitoare - că au ales o şcoală bună, atât de bună încât inclusiv Dorin Lojigan - în calitate de absolvent al Colegiului Tehnic "Victor Ungurean" (pe atunci Liceul Industrial) recunoştea că "Pavel Dan" e cea mai bună şcoală din Câmpia Turzii.
Mai mult, în timp ce deputatul Ioan Moldovan s-a bucurat de participarea la festivităţile dedicate începerii unui nou an şcolar în şcoala în care a fost elev, Petre Pop, în schimb, le-a dat tuturor posibilitatea să vadă unde se ascundea micul erudit. Astfel, în discursul lui Petre Pop s-a regăsit şi "s-aveţi cuvânt ca şi împăratul David, să fiţi înţelepţi ca şi Solomon şi să luaţi seama la ce spunea cândva: «bucură-te tinere de tinereţea ta şi fă după pofta inimii tale, dar să ţii cont că va veni vremea să dai samă de ceea ce faci»".
Reprezentantul părinţilor a dorit să mulţumească celor care se ocupă de educaţia elevilor de la "Pavel Dan", să-i felicite pentru munca depusă, mărturie a acestei munci stând rezultatele elevilor la fiecare final de an. De asemenea, Mihai Mursoi i-a rugat pe cei care doresc să vireze procentul de 2% din veniturile realizate către asociaţia "Forum parente", asociaţie prin activitatea căreia fondurile ajung, într-un fel sau altul, tot la elevi.
Amintind de rezultatele la învăţătură obţinute la finalul anului şcolar 2012-2013 de către elevii Liceului Teoretic "Pavel Dan", directorul Angela Marian a considerat necesar să mai felicite câţiva elevi care au obţinut rezultate şi la competiţii desfăşurate pe perioada vacanţei de vară. Astfel a fost amintită eleva Naomi Zeic care, alături de o elevă din Turda - Andreea Tăşnadi - au obţinut locul întâi al regiunii nord-vest la faza naţională a concursului pe teme de protecţia consumatorilor. De asemenea a fost felicitat şi echipajul format din Bărbuş, Codruţa Cenan, Teodora Tâmpănar şi Alexandrina Cuc care, conduse de profesor Lenuţa Rad, au reuşit "să se prezinte onorabil" la faza naţională a concursului de proiecte pe teme antidrog, chiar dacă una dintre eleve n-a putut participa la faza finală a competiţiei din motive privind starea sa de sănătate.
După ce elevele felicitate s-au retras în aplauzele colegilor, directorul Angela Marian a trecut la probleme organizatorice care reţineau, cu precădere, atenţia bobocilor.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS