Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Tue, May
82 New Articles

HCC pune semnul exclamarii

Diverse
Tools
Typography

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI a fost marcată în acest an şi în municipiul Turda de către un număr important de elevi, de la Şcoala Gimnazială “Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiul nostru.

“Dorind să atragă atenţia asupra zilei de 5 octombrie, Ziua Mondială a Educaţiei, un grup de aproximativ 100 de elevi ai Şcolii Gimnaziale «Horea, Cloşca şi Crişan» a realizat un flash-mob în Zona Materna, în jurul prânzului.
Pentru a sublinia ideea că, prin educaţie, «eroi vor fi», aceştia s-au grupat intonând refrenul cântecului «Locul potrivit». Sub privirile trecătorilor curioşi, au scandat cu toţii: «HCC sus se ridică / Educaţia nu pică!». Astfel, au reuşit să transmită mesajul că, în aceste ore, se sărbătoreşte, în peste 200 de ţări, EDUCAŢIA. Mândri de şcoala în care învaţă, elevii claselor a VI-a B, a VII-a A, a VIII-a A şi a VIII-a B şi-au evidenţiat spiritul de iniţiativă, îndrăzneala, spontaneitatea şi respectul pentru actul educativ.”, a precizat doamna Codruţa Andreica, profesor de Limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială “Horea, Cloşca şi Crişan” din municipiul Turda.
Demersul elevilor a fost sprijinit de directorul şcolii, doamna prof. Corina Achim şi de doamnele prof. Daniela Fântână şi prof. Codruţa Andreica.
Această zi a fost declarată în 1994 de către UNESCO ca zi în care educaţia este sărbătorită, fiind celebrată în peste 200 de ţări. În România, începând din anul 2007, Ziua Mondială a Educaţiei se marchează anual în data de 5 octombrie.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS