Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

14
Tue, May
82 New Articles

Experienta finlandeza a Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu”

Diverse
Tools
Typography

Câmpia Turzii în cadrul proiectului Comenius „Homo Economicus"
Cea de-a a VI-a reuniune a proiectului Comenius „Homo Economicus" a avut loc în Kerava, Finlanda. La această reuniune au participat 2 profesori şi 2 elevi de la CTVUCT: prof. Monica Trif si prof. Cristina Şopterean şi elevii Bortolici Andrei si Rusu Marian (XII L5).

Reuniunea a avut loc la Colegiul Vocational Keuda din orasul Kerava. Specializările acestui colegiu sunt business şi informatică. Şcoala are 450 de elevi şi 30 de profesori şi face parte dintr-un consorţiu care include în total cinci şcoli din regiune, fiecare având alte specializări. Şcoala din Finlanda impresionează prin dotările excelente care permit elevilor să folosescă tehnologia de ultima generaţie în procesul de învăţare. De exemplu, Cabinetul de limbi străine este dotat cu calculatoare pentru fiecare elev precum şi căşti pentru audiţie. Un alt lucru care ne-a uimit a fost calmul, liniştea, politeţea şi amabilitatea finlandeză care pot fi observate în rândul adulţilor, dar şi în rândul tinerilor.
Colegiul Vocational Keuda este şcoală de stat şi pe lângă toate dotările şi facilităţile de care beneficiază, şcoala oferă elevilor gratuit prânzul cald în fiecare zi. La această şcoală, elevii participanţii au asistat la ore de limba engleză, au participat la ateliere de lucru în care au discutat de consumul sustenabil şi au confecţionat arici din cărţi. De asemenea, ei au propus măsuri de reducere a consumului pentru a avea grijă de resursele planetei.
La această reuniune elevii din fiecare ţară au prezentat calculul IPC pe lunile ianuarie 2013 si ianuarie 2014 şi au comparat rezultatele lor cu datele Institutului Naţional de Statistică, şi au aflat inflaţia în fiecare ţară ( Slovenia, Turcia, Grecia, Spania, Belgia, Lituania, Finlanda, România). Cea de-a doua prezentare a fost legată de cadourile tradiţionale şi consumul în preajma sărbătorilor.
In concluzie, o săptămână minunată în cadrul proiectului Comenius „Homo Economicus" într-o ţară care investeşte enorm în educaţie, rezultatele observându-se cu ochiul liber în toate aspectele vieţii sociale şi economice.

Prof. Monica Trif
Prof. Cristina Sopterean

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS