Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

22
Wed, May
87 New Articles

Ansamblul "Cununita" s-a sarbatorit

Diverse
Tools
Typography

Căminul cultural din Luna a găzduit un eveniment festiv, eveniment prin care s-a sărbătorit împlinirea a 10 ani de activitate a ansamblului folcloric "Cununiţa" din comună.

La eveniment, pe lângă tinerii membri ai ansamblului, au mai fost prezenţi atât oficialităţi, cât şi părinţii tinerilor din ansamblu.
Primarul Laurenţiu Tör, de exemplu, le-a urat succes tinerilor, "să crească alături de părinţii lor şi părinţii lor să aibă grijă de ei" şi "Dumnezeu să fie aproape de ei, să rămână puri, curaţi, aşa cum, la această oră, sunt lângă noi", primarul comunei Luna exprimându-şi speranţa că membrii ansamblului vor duce numele comunei cât mai departe, să fie cunoscut atât în ţară cât şi peste hotare.
Învăţătorul Ioan Fetiţă, al cărui nume se leagă chiar de începuturile ansamblului, s-a lăsat mai degrabă dus de amintiri, de amintiri de pe când "Cununiţa" era abia la început. "Niciunul nu am bănuit că acest început timid, privit cu neîncredere de unii", spunea Ioan Fetiţă, "va avea ecou, va creşte ca valoare şi va ajunge unde suntem acum şi că această formaţie va fi o cununiţă, la propriu, ce va împodobi numele satului".
În discursul său Ioan Fetiţă a mai atras atenţia şi asupra cheltuielilor pe care le impune un asemenea ansamblu, începând de la cheltuielile cu costume şi deplasări, până la plata unui profesionist care să instruiască ansamblul. În cazul "Cununiţei" profesionistul este Ioan Mihăşan - cel care se ocupă şi de ansamblul "Mugurelul" din Câmpia Turzii - un om a cărui experienţă şi pricepere, mai spunea Ioan Fetiţă, "au făcut ca acest mic ansamblu să se menţină şi să crească în valoare şi, astfel, copiilor noştri li s-a deschis o uşă spre lume, o uşă la care nu au îndrăznit măcar să viseze".
Momentul festiv a cuprins şi acordarea de diplome şi cupe. Primii onoraţi cu cupe şi cu diplome de onoare pentru susţinerea activităţii culturale au fost instructorul Ioan Mihăşan, primarul Laurenţiu Tör, viceprimarul Aurel Giurgiu, Mircea Paven (în calitate de director al şcolii din Luna), învăţătorul Ioan Fetiţă sau consilierul local Gheorghe Giurgiu.
Înainte ca fiecare membru al ansamblului să primească, la rândul lor, cupe şi dimplome pentru rezultate deosebite obţinute, învăţătorul Ioan Fetiţă a dorit să mai acorde două diplome "de suflet", diplome primite de două soliste de muzică populară: Paula Stână şi Maria Corovei.
Deşi a primit diplomă şi cupă, primarul Laurenţiu Tör a ţinut să precizeze că meritul său este parţial, având în vedere că este primar doar de câteva luni. Mai exact, Laurenţiu Tör spunea: "Nu pot să-mi arog nişte drepturi pe care nu le-am avut până acum, dar sper că patru ani de zile o să fiu alături de aceşti copii minunaţi şi de domnuil Mihăşan".
Sărbătoarea, însă, nu s-a încheiat cu decernarea diplomelor. Pentru că în atenţie era ansamblul folcloric "Cununiţa", acesta a şi făcut dovada măiestriei în executarea dansurilor populare sub îndrumarea instructorului Ioan Mihăşan.
De asemenea, pe scena căminului cultural din Luna, pe lângă ansamblul "Cununiţa", au mai urcat şi cei de la ansamblul "Mugurelul" din Câmpia Turzii, dar şi solistele Paula Stână şi Maria Corovei.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS