Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Fri, May
84 New Articles

Spitalul turdean si procesul de acreditare

Actualitate
Tools
Typography

Cea mai recentă vizită la Spitalul Municipal Turda a celor care se ocupă de efectuare de verificări în vederea acreditării unităţii turdene pare să fi avut rezultate pozitive, cel puţin potrivit managerului Vasile Grumaz.

"Am ieşit bine, 70-80% din indicatori i-am avut rezolvaţi. Mai trebuie să mai vină odată pentru secţia de chirurgie şi blocul operator că acestea erau închise din cauza construcţiilor şi cum terminăm contrucţia trebuie să îi chemăm să termine şi apoi ne dau un rezultat complet" spunea Vasile Grumaz adăugând atât că "au fost trecute toate structurile spitalului prin procesul de acreditare cu excepţia blocului operator şi secţiei de chirurgie, ORL, că toate-s la etajul 4", cât şi că "s-a verificat inclusiv centrul nostru Iara, unde se fac servicii de medicină internă".

Referindu-se la rezultatele de conformitate prin precizarea că s-au realizat punctaje - per elemente verificate - între 70% şi 90% - managerul unităţii spitaliceşti turdene menţiona că " în medie ne încadrăm între 70% şi 80%, o poziţie foarte bună", asta în contextul în care minimul acceptabil ar fi fost între 50% şi 60%.

Totuşi, rezultatele menţionate mai sus sunt doar unele parţiale, rezultatul final fiind primit de spitalul turdean abia după ce urmează a se trece prin verificare inclusiv sectorul chirurgical, de exemplu, verificări ce se pot face abia după ce secţiile sunt declarate funcţionale.

"Tot etajul IV e în procesul de refacere şi construcţie şi acolo e băgată secţia de chirurgie cu ortopedia, chirurgia infantilă şi ORL-ul şi la etajul V e blocul operator cu blocul de naştere" mai spunea Vasile Grumaz explicând că "examinarea se face prin interviu şi prin observaţie directă privind aspectul, traseele, modul în care se desfăşoară activitatea, interogarea pacienţilor şi aşa mai departe".

Pe lângă faptul că acreditarea unităţii spitaliceşti este, în fapt, o condiţie esenţială de certificare şi funcţionare, managerul spitalului turdean atrăgea atenţia, din nou, asupra unui aspect menţionat deja şi cu alte ocazii: "din 2016, spitalele care nu au trecut de pragul de acreditare nu mai pot face contract cu Casa de Asigurări de Sănătate".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS