Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

17
Fri, May
84 New Articles

Corul turdean cel mai vechi are nevoie de un dirijor

Actualitate
Tools
Typography

Cel mai vechi cor din municipiul Turda, cu o activitate de peste un secol, are nevoie de dirijor. Actualul dirijor, profesorul Petru Potîrniche, se află la pupitrul formaţiei de aproape treizeci de ani şi este inima corului.

Ajuns acum la o vârstă respectabilă, profesorul Petru Potîrniche, după o colaborare de 3 decenii, este forţat să-şi întrerupă activitatea dirijorală de unele probleme de sănătate apărute. De altfel, temperaturile uneori destul de scăzute din incinta lăcaşului, i-ar amplifica afecţiunile avute în prezent.

Activitatea dirijorală este remunerată simbolic, fiind mai degrabă potrivită studenţilor de la secţia Dirijat care vor să-şi pună în valoare abilităţile şi cunoştinţele acumulate printr-o muncă de voluntariat. Este vorba despre Corul Mixt al Catedralei Ortodoxe din zona centrală a municipiului Turda.

Corul Mixt al Catedralei Ortodoxe, este o formaţie corală pe 4 voci, printre puţinele din Turda ce s-au păstrat după '89 şi are în componenţă persoane de diverse profesii şi vârste, ataşate acetui tip de muzică şi care îşi doresc să continue.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS