Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Sun, May
84 New Articles

Cele 7 argumente care l-au repus pe Dorin Lojigan in functia de viceprimar | VIDEO

Administraţie
Tools
Typography

În conferinţa de presă pe care a a organizat-o pentru "a vă aduce la cunoştinţă ultimele evenimente vizavi de ceea ce a însemnat procesul lui Dorin Lojigan împotriva Primăriei şi a Consiliuluim Local al municipiului Câmpia Turzii", Dorin Lojigan a prezentat şi argumentele cu care s-a prezentat în faţa instanţei pentru a dovedi ilegalitatea demiterii sale din funcţia de viceprimar al municipiului Câmpia Turzii.

Având în vedere că pe 10 decembrie 2015 instanţa a respins recursurile formulate de Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii precum şi cererea de intervenţie formulată de consilierul local (şi viceprimarul) Avram Gal menţinând, astfel, anularea hotărârilor de Consiliul Local prin care Dorin Lojigan a fost revocat din funcţie, anulând, totodată, şi HCL-urile prin care, odată, Avram Gal a fost ales în funcţia de viceporimar al Câmpiei Turzii respectiv hotărârea de respingere a cererii de reexaminare formulată de Dorin Lojigan în faţa Consiliului Local al muncicipiului Câmpia Turzii, fostul (şi revenitul) viceprimar Dorin Lojigan a ţinut să menţioneze cele mai importante 7 din cele 9 motive invocate în cererea de chemare în judecată, toate admise de către instanţă.

După ce a precizat că "azi (n.r.: 11 decembrie 2015) am formulat o notificare către primarul municipiului Câmpia Turzii spre ştiinţa Consiliului Local prin care am solicitat ca în termen de o zi de la primire notificării să pună în executare efectele acestei sentinţe", dorin Lojigan a trecut şi la prezentarea celor 7 motive invocate:

1. Am solicitat să se constate faptul că în şedinţa din 21 august 2014 nu a fost aprobată ordinea de zi a şedinţei CL, ci doar o suplimentare a ordinii de zi, aspect pe care instanţa l-a reţinut ca motiv de anulare a hotărârii.

2. Am solicitat ca la anexă la ph nu exista raportul comisiei de specialitate, raport obligatoriu prevăzut de Legea 215 pentru aprobarea unei HCL, aspect constatat de instanţă.

3. Am solicitat să se constate faptul că domnul Gal avea un interes persoanl în aprobarea acestei HCL de schimbare a viceprimarului Dorin Lojigan, aspect reţinut de instanţă, în sensul că domnul Gal şi-a exprimat de nenumărate ori dorinţa de-a ajunge viceprimar. Am depus la dosarul cauzei nenumărate articole de presă, declaraţii pe care vi le-a dat dumneavoastră, prin care arăta că îşi doreşte acel post de viceprimar şi că va face tot posibilul ca să îl obţină.

4. Am solicitat să se constate interesul patrimonial al domnului Gal de a ajunge viceprimar în sensul că obţinea ca şi consilier local o indemnizaţie în jur de 500 de lei pe când ca viceprimar avea o indemnizaţie de 3000 de lei, apect pe care instanţa l-a reţinut, aşa cum a reţinut, de asemenea, şi faptul că domnul consilier Gal Samoilă a votat acea hotărâre tot datorită acestui interes, fiind afin în grad prohibit de lege.

5. Am mai cerut să se constate că potrivit prevederii Legii 2015 hotărârile care au caracter individual intră în vigoare şi produc efecte de la data comunicării hotărârii petentului, în termen de trei zile de la data comunicării, ori în aceeaşi şedinţă din 21 august s-a şi ales un alt viceprimar fără ca mie să îmi fie comunicată acea HCL 96. Şi sub acest aspect instanţa a constatat că există un motiv de nelegalitate.

6. Am mai solicitat, de asemenea, să se constate că potrivit Legii 215 orice HCL este supusă controlului de legalitate al prefectului, control de legalitate care nu a existat la momentul alegerii noului viceprimar. S-a emis doar în data de 6 iulie 2015, deci la o lună după ce instanţa se pronunţase pe fond deja şi admisese cererea mea. abia atunci prefectul a emis o adresă intrată la Primărie în 6 iulie 2015 prin care a constatat că cele două hotărâri sunt legale şi valide, dar instanţa a constatat şi sub acest aspect că hotărârile sunt nelegale.

7. Un ultim aspect important pe care instanţa am solicitat să îl constate este faptul că componenţa comisiei de validare a Consiliului Local nu a fost legal constituită. La începutul mandatului 2012-2016 CL a emis o hotărâre prin care stabileşte care este componenţa comisiei de validare. S-a stabilit la acel moment un număr de cinci persoane - Ghemeş Sabin, Popescu Florin, bene Andrei, Spătariu Adrian Petrică, şi Varga Nicolae Mircea - cu precizarea că s-a aprobat această comisie pentru mandatul 2012-2016. Ca urmare a demisiilor domnilor consilieri Varga şi Spătariu în acea comisie au intrat Gal avram (în locul lui Spătariu) şi Varodi Ioan (în locul lui Mircea Varga). La momentul la care în 21 auguast au părăsit şedinţa cei trei consilieri locali PNL, au rămas doar doi membri în comisia de validare a votului - Bene Andrei şi Gal Avram - şi s-au stabilit, ad-hoc, 3 membri supleanţi, or la acel moment CL trebuia să emită o hotărâre prin care se suplimentează HCL, pentru că un act normativ cum este HCL, nu poate fi modificat decât printr-un act similar, or instanţa a stabilit, şi sub acest aspect, că componenţa comisiei a fost ilegală.

La finalul enumerării, Dorin Lojigan preciza: "toate aceste motive au fost admise de instanţa de judecată, motiv pentru care s-a dispus reintegrarea subsemnatului în funcţie" totodată precizând că luni, 14 decembrie se va prezenta la muncă pentru a-şi prelua prerogativele şi că "în funcţie de ce se va întâmpla luni, voi anunţa ce decizie voi lua în acel moment".

Referindu-se la aspectul politic al întregii poveşti, Dorin Lojigan părea ferm: "mi-este foarte clar că niciodată noi nu vom face alianţă cu PSD-ul pentru că am constatat că acest lucru este un lucru nociv pentru oraş şi cred că Câmpia Turzii are nevoie de un alt fel de politică".

Pentru că, la un moment dat, Dorin Lojigan spunea că unul dintre avantajele faptului că nu şi-a exercitat funcţia de viceprimar are şi un aspect pozitiv - a putut să stea mai mult cu familia, cu soţi, cu fetiţa, putându-se bucura astfel de momente unice - l-am întrebat pe Dorin lojigan ce va spune familiei acum, că va trebui să meargă la serviciu. "chiar nu ştiu, voi vedea", a răspuns noul viceprimar legal al munciipiului Câmpia Turzii.

În speranţa că familia nu va fi privată de tată şi soţ odată cu eventuala repunere în funcţie a lui Dorin Lojigan, acesta a amintit şi un alt aspect relativ usturător: sumele pe care trebuie să le primească retroactiv pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la muncă.

Argumentele lui Dorin Lojigan

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS